Bloesemremedies als spirituele leraars

Bloemen, een creatieve uitdrukking van de ‘ziel van de natuur’.

Bloemen vormen een bijzondere fase in de groei van een plant. Wanneer een plant in bloei staat, laat zij haar individuele en unieke kwaliteiten zien… Bloemen zijn de creatieve uitdrukking van ‘de ziel van de natuur’.

Bloesemremedies gebruiken deze levensenergie, ze zijn als spirituele leraars die helpen om je bewustzijn te versterken en blokkades te transformeren zodat je jezelf en je talenten kan ontplooien.

Emotionele blokkades verwijderen hoeft geen slepend proces te zijn

Gevoelens een plaats geven, verwerken en loslaten is een voortdurend proces, zeker als je een gevoelige persoon bent die snel overweldigd is door allerlei soorten prikkels of situaties!

De weerstand en de angst voor onze innerlijke gevoelens zijn vaak moeilijker dan het feitelijke gevoel onder die weerstand uiten en loslaten. Het is uitdagend, maar dat wat er gebeurt is goed en zorgt ervoor dat je je authentieke zelf ‘ont-moet’.

Bloesemremedies zijn als katalysators. Ze nemen je als het ware bij de hand, geven je inzichten en helpen je om nieuwe stappen te zetten. Op je eigen tempo, met eigen keuzes en op het moment dat je er aan toe bent.

Steeds opnieuw leren afstand nemen, loslaten wat niet langer bij je past, geeft vernieuwde energie, die je nieuwe geïntegreerde overtuigingen zelf gaat voeden. Het vergroot het vertrouwen in jezelf, in je eigenwaarde. Je gaat steeds meer leven vanuit je eigen visie, je authentieke zelf. Je ontdekt je missie waarmee je je talenten kan neerzetten in deze wereld!

Je bewustzijn openen, je kwaliteiten leren kennen, jezelf ontmoeten

Het bijzondere is dat bloesems je helpen om je bewustzijn te openen en je wakker te maken voor kwaliteiten die binnenin jezelf al sluimerend aanwezig zijn. Je kan zo aan je emoties en je ‘innerlijke zijn’ werken. Ze helpen om verbinding te maken met je intuïtie. Door deze verbinding ga je beter aanvoelen wat goed voor je is en kan je een bestaand probleem of een bepaalde angst aanvullen met zijn positieve polariteit.

Zodra een bepaald evenwicht bereikt is, kan je aan een ander probleem of een andere emotie gaan werken… Je gaat geen problemen ‘bestrijden’, maar samenwerken met je lichaam om ontbrekende emoties of onevenwichtigheden aan te vullen. Hierdoor kunnen spanningen verdwijnen en krijgt het lichaam ruimte om zich van eventuele klachten te bevrijden. Het zelfhelend vermogen van het lichaam kan zijn werk weer doen.

De uiterlijke taal van de bloesems in de natuur verbindt zich met de innerlijke trillingen van de menselijke geest. Wat je buiten jezelf zoekt, wordt gevonden door wat in jezelf is te ontwikkelen…

Aan de slag met bloesemremedies

Je kan werken met thema’s die op je pad komen of emoties waarmee je worstelt. In overleg kan ik samen met jou gaan invoelen op welke gebieden je graag ondersteuning zou willen ontvangen. We focussen op je eigen kracht en het herstel van evenwicht. We gaan op zoek naar datgene wat jou belemmert of tegenhoudt. Een onderliggend proces van aanvaarding, erkenning, maar ook van loslaten.

Opnieuw leren om voor onszelf te zorgen en onszelf door middel van verbinding met ons ‘zelf’ en de natuur weer afstemmen op ons ‘zielenpad’. Dat kan met behulp van bloesemcoaching en de bijhorende bloesemremedies. Zo kunnen we onze eigen unieke kwaliteiten en talenten gaan uitstralen! Met deze zichtbaarheid kunnen we anderen inspireren op hun weg en zijn we in staat om mooie samenwerkingen aan te gaan en grootse dingen te bereiken! Zo blijven we groeien en evolueren, ook in onze hoogsensitiviteit!

Your journey

Is like

No

Other.

Your talents

Are unique to you.

Your gifts

Can make a difference

In ways other’s can’t

Live your live in full bloom!

Inspiratiebron – ‘Bloesemtherapie : Inzicht, bewustwording en transformatie’ van Bram Zaalberg

Prikkelend nieuws

Wil je ​op de hoogte blijven​ van de meest interessante blogs, de geplande events en de nieuwigheden? Ontvang op een niet te overprikkelende maandelijkse basis onze nieuwsbrief.

Nieuwsbrief