Loopbaancoaching

Ben jij je job wat ontgroeit?

Is de fut en de goesting er wat uit?

Past de bedrijfssfeer/cultuur niet (meer) bij jouw waarden en normen?

Vraag je je af waarin je nu echt goe(d) bent?

Of heb je zin in iets totaal anders? Maar wat dan?

 

Met loopbaanbegeleiding zet jij in op:

Zodat jij een carrière leeft die bij jou past!

Wie ben ik?

Zelf heb ik al 2x in mijn leven gebruik gemaakt van loopbaanbegeleiding.

De eerste keer om mijn ideale werkomgeving te bepalen bij het zoeken naar een nieuwe job en de 2e keer om de overstap te onderzoeken naar het zelfstandig statuut. Meer bepaald waar ben ik goed in, wat wil ik precies doen en binnen welke organisaties?

Het heeft mij steeds heel wat inzichten gebracht waardoor ik weloverwogen keuzes heb gemaakt in mijn carrière. Met de juiste begeleiding kom je immers sneller tot antwoorden op jouw loopbaan vraagstukken.

Als integrale coach en loopbaancoach begeleid ik dan ook met veel enthousiasme, toewijding en openheid jouw loopbaantraject.

Ik ben werkzaam in een multidisciplinaire praktijk in Geel. Deze is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer of auto. Maar naast live coachen is ook online coaching mogelijk. 

Hoe verloopt een traject van loopbaanbegeleiding?

Elk traject verloopt op een gelijkaardige manier:

  • GRATIS telefonisch kennismakingsgesprek (30 min.)
  • Intakegesprek van 1u
  • Verdiepingsgesprekken 
  • Afrondend gesprek 
  • Nazorggesprek (optioneel) 

In principe houd ik rekening met een traject van 7u (excl. het kennismakingsgesprek). Met de VDAB loopbaancheques kost deze 7u persoonlijke begeleiding slechts 80 euro. Indien je hiervoor niet in aanmerking komt, wordt er gewerkt aan het gangbare uurtarief. 

We gaan in gesprek en samen aan de slag met allerlei oefeningen. Door erover te reflecteren, dingen te doen en te voelen of dit klopt voor jou, gaat jouw ideale werkomgeving en job inhoud snel duidelijk worden.

Tussen de sessies door krijg je opdrachten gelinkt aan opgedane inzichten. Dit om zo snel mogelijk tot resultaat te komen.

Het is immers belangrijk om je weer elke dag opnieuw goed te voelen bij wat je doet, met wie je samenwerkt en waar je werkt. 

Hoe werken de loopbaancheques?

Heb je een job, dan kan je elke 6 jaar 7 uur loopbaanbegeleiding volgen met VDAB loopbaancheques als je aan de nodige voorwaarden voldoet.

Je eerste loopbaancheque is goed voor 4 uur begeleiding, je tweede voor 3 uur. Je betaalt maar 40 euro voor een loopbaancheque. Dit is erg voordelig want de reële waarde bedraagt 169 euro per uur. De overheid past de rest bij.

Wil je graag 7 uur loopbaanbegeleiding volgen? Bestel dan eerst één loopbaancheque van 4 uur. Heb je de 4 uur loopbaanbegeleiding gevolgd, dan kan je een tweede loopbaancheque bestellen voor de volgende 3u.

Ga na via de onderstaande knop of je voldoet aan de voorwaarden van VDAB en lees hoe je ze aanvraagt.

Bij ‘Zoek een loopbaancentrum’ kies je voor mij door te kiezen voor ‘2440 Geel’ bij Veld Gemeente en dan voor Triangel – Korte Plek 18 of via deze link.

Specifieke ervaring met Hoogsensitiviteit en Burn-out

Als integrale HSP/HSS coach help ik HSP’s (HoogSensitieve Personen) zichzelf beter te begrijpen en te aanvaarden.

In 2017 geraakte ik zelf in een burn-out, iets wat ik nooit had verwacht dat dit mij zou overkomen. In die periode ontdekte ik mijn hoogsensitiviteit en bleek dit een belangrijk deel van mijn persoonlijkheid te zijn, wat ik tot dan onbewust volledig had genegeerd.

Enkele jaren later ontdekte ik door mijn energielekken dat ik ook een HSS ben (High Sensation Seeker). Iemand die bewust (sociale) prikkels opzoekt en houdt van verandering en vernieuwing. Eens zo uitdagend in combi met HSP zijn.

De juiste bedrijfscultuur, positieve en menselijke werksfeer, gezien worden voor wat je doet, geen landschapskantoren, een werkgever die openstaat voor aangepast werkmateriaal vb. noice cancelling headphones, … zijn maar enkele zaken die extra aandacht dienen te krijgen bij het kiezen van een (nieuwe) werkgever en job voor een HSP.

Weet dat je als HSP veel meer kans maakt op een burn-out omdat we gevoeliger zijn aan stress. ‘Nee’ zeggen, onze fysieke en mentale grenzen bewaken en bepaald coping gedrag niet stellen (zoals pleasen en perfectionisme) zijn voor ons extra uitdagingen.

Hiervoor is het raadzaam om jezelf eerst als HSP beter te leren kennen en daarna pas met loopbaan begeleiding te starten. En zo te ontdekken wat de juiste werkomgeving én passende job inhoud is. Dit bepaalt immers jouw werkgeluk en (mentale/fysieke) gezondheid. 

Wat ga je doen tijdens de loopbaancoaching?

01

Jouw loopbaanvraag scherp stellen

Het concreet maken van jouw loopbaanvraag gebeurd tijdens het intakegesprek.

Wat wil je precies bereiken of veranderen en waarom?

02

Jouw noden en verlangens als werkende ontdekken

Tijdens de verdiepingsgesprekken gaan we aan de slag met gesprekken, oefeningen, opdrachten, huiswerk, …  

Ontdek zo jouw interesses, competenties, jouw talenten, jouw valkuilen en kernwaarden.

Alsook de voorwaarden van een nieuwe werkomgeving of jobinvulling die bij jou past. Of wat er volgens jou dient te veranderen op jouw huidige werkplek. 

 

03

Opmaken van jouw POP

Tijdens het afrondend gesprek leggen we de laatste hand aan een volledig gepersonaliseerd ontwikkelingsplan (POP).

Je weet precies wat je volgende te nemen stappen zijn om meer werkgeluk & een goede werk – privé balans en gezondheid (mentaal en fysiek) te ervaren.

Wat onze klanten vertellen.

" Ik heb mezelf beter leren kennen en begrijpen. Het was een heel leerrijk proces. Eerlijke, oprechte aanpak met veel begrip. Ik weet nu beter wat ik moet doen als ik overprikkeld geraak."

Anoniem

1 op 1 HSP coaching

"Karolien vroeg steeds rond welke thema’s ik wilde werken waardoor ik eigen inspraak had, wat ik belangrijk vind. Ze vroeg ook altijd of het goed was om met een bepaalde opdracht aan de slag te gaan."

An Vermeulen

1 op 1 HSP coaching

"De 1 op 1 coaching deed me inzien dat ik fier mag zijn op mijn hoogsensitiviteit en hier ook kracht kan uithalen, zonder dit persé aan mijn omgeving te moeten uitleggen."

Anoniem

1 op 1 HSP coaching

" Ik leerde vooral dat mijn gevoel (intuïtie)heel belangrijk is en ik hier naar mag en kan luisteren. En dat ik minder moet twijfelen aan mezelf."

Anoniem

1 op 1 HSP coaching

HSP en/of loopbaan coaching geeft jou
handvaten en inzichten voor meer (werk)geluk.

Omarm jouw hoogsensitviteit en leer te vertrouwen op dit innerlijk kompas!

Intakegesprek