Ik ben Karolien, HSP professional en bedenker van KanGoe

Leuk je te leren kennen!

Ik ben Karolien Marck, zorgzaam, een open boek, trots op mijn hoogsensitieve persoonlijkheid en een ervaringsdeskundige in burn-out (BO).

Daarnaast gelukkig getrouwd en wonende in de Kempen met mijn soulmate Robby en mijn 2 gevoelige kinderen Lone en Lasse.

Ik hou van menen bij elkaar brengen en het naar hun zin maken. 

Maar ik ben ook een onderneemster met een missie vanuit het hart, vanuit mijn passie, vanuit mijn buikgevoel:

” HSP’s in hun kracht zetten door het begrijpen en aanvaarden van hun hoogsensitiviteit. Dit zowel in hun privé – als in hun werkomgeving.

Maar ook de bedrijven en leidinggevenden bewust maken van de waarde en de verrijking van een HSP in hun team. “

Mijn verhaal

Burn-out, over & out

Het begon voor mij op 11 augustus 2017 toen ik eindelijk toegaf aan de noodkreet van mijn lichaam. Dat ik inzag dat het zo niet verder kon na 3,5 jaar niet meer doorslapen. Dat ik de knop van Pauze heb ingedrukt en mezelf heb herontdekt. In 9 maanden tijd leerde ik weer wat bewuster in mijn schoenen staan en dichter bij mijzelf komen.

Ik volgde een training rond het vinden van mijn passie, maakte me meditatie – en ademhalingsoefeningen eigen om beter te slapen, deed aan mindfull wandelsessies en aan yoga om meer te focussen.

Ik ontdekte toen ook dat ik een HSP (hoogsensitief persoon) ben en eindelijk vielen alle puzzelstukjes op zijn plaats.

Ik voelde me al jaren een opvallend emotioneel persoon dat moeite had met onrecht en trok me vaak de ellende van anderen aan. Zo erg zelfs dat ik hun gevoelens leek over te nemen. Ik voelde me zo anders en werd vaak teleurgesteld in relaties, zeker op het werk.

Zorgzaamheid was zowel mijn sterkte als zwakte want ik vergat er mezelf, mijn behoeftes én mijn grenzen door. Ik wist zelfs niet meer wat ik echt leuk vond en nog wou bereiken in het leven.

Belang van energie

In 2019 ging ik een energietraject volgen om bewuster om te gaan met mijn energiepeil.

Ik leerde hoe belangrijk het is om te weten waarvan of van wie je wel of geen energie krijgt. En hoe je spaarzaam maar gericht die energie inzet.

Daar ontdekte ik ook a.h.v. een talentenanalyse dat ik professioneel een andere richting uit moest. Voor mij geen gelijkaardige marketing job meer in een corporate omgeving. Niet de juiste omgeving om geapprecieerd te worden om wie ik ben, niet de juiste werksfeer om in te floreren. 

Dit inzicht bracht me weer een stap dichterbij mijn (werk)geluk en zorgde dat ik mijn heroriënteerde. 

Eenzame zoektocht naar verandering

Het heeft mij uiteindelijk bijna 3 jaar gekost om weer in mijn kracht te staan. Het is een eenzame zoektocht geweest, geleid door kennis uit boeken en blogs, door toevallige en minder toevallige ontmoetingen en door het ontdekken van specifieke methodes en technieken.

Daarnaast bleek persoonlijke begeleiding echt nodig. En dit op verschillende vlakken, zowel emotioneel, als fysiek als bij mijn mentale ingesteldheid (mindset).

Het blijkt een dagelijkse uitdaging om de grenzen van mijn hoogsensitief lichaam te bewaken. Dit is voor mij toch de moeilijkste leerschool. Heel gevoelige zintuigen hebben waardoor ik enerzijds veel meer prikkels binnenkrijg en diepgaander te verwerken heb maar anderzijds eens zo intens genieten kan. Of hoe een gezonde energiebalans te vinden en toch bewust leven.

Impact van overgevoeligheid voor prikkels

Gevoelig zijn voor overprikkeling door je hoogsensitiviteit heeft zoveel impact op jezelf en relaties. Dat is iets wat je hoort te beseffen en te onderzoeken.

Het leren omarmen van dit uniek persoonlijkheidskenmerk is een persoonlijk groeiproces.

Met KanGoe.be wil ik een wegwijzer bieden in die zoektocht door inspiratie via blogs en webinars, door leermomenten en inzichten via 1 op 1 coachings & groepstrajecten, online trainingen en live lezingen en workshops om te verbinden. 

Ik wil hsp’s verenigen en verbinden. Ik wil volop gaan voor herkenning, wederkerige inspiratie, aanvaarding en onvergetelijke herinneringen!

We doen dit zowel met online als offline activiteiten. Er is aandacht voor allerlei hsp domeinen waardoor je groeit in het niet meer over je grenzen gaan. We gaan samen voor hoogsensitiviteit als kracht!

Ik ga mee op pad als jouw persoonlijke gids als HSP professional, als integrale loopbaancoach en als BO ervaringsdeskundige.

Met prikkel(w)arme groetjes,

Prikkelend nieuws

Wil je op de hoogte blijven van de meest interessante blogs, de geplande events en de nieuwigheden? Ontvang op een niet te overprikkelende basis onze nieuwsbrief.

Nieuwsbrief