Tommy Browaeys_ingezoomd

Tommy Browaeys

Ervaringsdeskundige HSP

Als introvert toonde of deelde ik zelden mijn emoties. Als ik het al deed, lag er meestal een blad papier of stond er een scherm tussen mij en de buitenwereld en geraakten ze niet voorbij de denkbeeldige poortwachter van mijn kwetsbare ziel. Eind 2014, begin 2015 kwam ik in een flinke persoonlijke dip.

Hi, ik ben Tommy Browaeys,

Als introvert toonde of deelde ik zelden mijn emoties. Als ik het al deed, lag er meestal een blad papier of stond er een scherm tussen mij en de buitenwereld en geraakten ze niet voorbij de denkbeeldige poortwachter van mijn kwetsbare ziel. Eind 2014, begin 2015 kwam ik in een flinke persoonlijke dip waarbij twee aspecten me te veel parten speelden:

  • De context – Een jarenlang fusie- en integratieproces met uiteindelijk een verplichte verhuis van Antwerpen naar Brussel. Ondanks gedeeltelijk thuiswerk sloeg ik er niet meer in om mijn batterijen op te laden en brandde mijn professionele energie helemaal weg.
  • Mijn persoonlijkheid – Ik was doorgegroeid tot het middle management en bepaalde gebeurtenissen en geplogenheden in de harde bedrijfswereld zorgden voor een steeds groter conflict met mijn zachte persoonlijkheid.

Zo verloor ik niet enkel de controle over de context maar ook over mezelf. De riem ging er een vijftal maanden af en op advies van de huisarts startte ik therapie op. Daar lag de focus op mindfulness omdat mijn overprikkeling vooral mentaal was, wat vroeg of laat uiteraard ook tot lichamelijke klachten leidde, die ik veel te lang negeerde. Tot het niet meer ging. Ik leerde opnieuw werkelijk ademen, zowel letterlijk (zuurstof) als figuurlijk (authenticiteit). Ik gunde mijn overspannen lichaam en geest rust via eenvoudige yoga, (her)ontdekte mezelf in literatuur en voelde hoe het begrip hoogsensitiviteit mij op het lijf geschreven was.

Als zelftherapie begon ik mijn verhaal neer te schrijven en durfde ik via een blog voorzichtig mijn eerste echte stappen in de richting van de buitenwereld te zetten. Ik stelde vast dat ik door mijn schrijvende en delende zelf te zijn ook anderen inspireerde. Zo leidde de ene stap bijna automatisch naar de volgende. Kwetsbaarheid werd een kracht. Mijn verhaal verscheen in 2016 als boek, met de titel Wake-up call. Eind 2019, exact vijf jaar na mijn crash, bundelde ik als soort statement de belangrijkste blogartikels en opiniestukken in een gratis e-book Gebeten door het Leven. Ondertussen gids ik anderen ook via spiegelgesprekken en deelshops. Ik werk bewust 4/5e om mezelf de nodige ruimte te geven voor projecten rond burn-out of hoogsensitiviteit en af en toe als freelancende TaalBrouwer voor anderen te schrijven.

Ik wil jullie hier bij KanGoe graag inspireren met mijn ervaringen en leermomenten!

Nog meer schrijfsels en hersenspinsels van mij zijn te vinden op waarjewerkelijkademt.be.

Groetjes,
Tommy

Specialisaties

Opleidingen

Trainingen van Tommy Browaeys

Op weg naar een bewuster leven – Mindfulness

Wil jij minder stress en meer rust? Leef je vooral op automatische piloot waardoor alles zomaar aan je voorbijgaat? Zeg ja tegen rust Voordelen van een bewuster leven: Stress verlagend Productiever in het leven staan Meer en intenser genieten Waarom...

Meer weten?


">Digital Detox in 4 weken

Maak jij tijd voor de dingen die er echt toe doen?Of zit jij te veel vastgeketend aan je smartphone? Dan is het dringend tijd voor een digital detox!Beleef hierna het leven terug bewust in real-time. Ik wil digital detoxen Welke...

Meer weten?

Begrijp de sensatiezoeker in jou.

Zoek jij balans als hoogsensitieve prikkelzoeker? Je wil weten hoe het werkt:Enthousiast in het leven staan zonder zorgen over je energie.Authentiek zijn én de moed erin houden om te blijven kiezen voor jezelf.  ZEG JA TEGEN BALANS Na mijn training...

Meer weten?